Portal za podršku malim i srednjim preduzećima

Perla Cosmetics - Udruženim preduzetničkim snagama

Objavljeno: 23.05.2022. Izvor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Neđeljka Raičević

Jedna uspješna biznis priča, čiji su akteri žene, je priča o maloj lokalnoj firmi Perla Cometics - radionici ručno rađenih sapuna, svijeća i kozmetičkih preparata.

Naša sagovornica, Neđeljka Raičević, diplomirani je inženjer tehnologije. Njeno umijeće u pravljenju tradicionalnog sapuna za nju, kao tehnologa, bilo je podstrek za nastanak ove priče.

Zagovornice zdravog načina života i obožavateljke prirode i bilja, kume Neđeljka Raičević i Snežana Vidaković, došle su na ideju da krenu preduzetničkim stopama. I tako je, 2017. godine, uz pomoć Unije poslodavaca, sve počelo.

Nakon ove inicijalne, možda i najvažnije podrške, koja ih je ohrabrila u ovom poduhvatu, nizale su se i ostale, ne manje značajne. 

Među njima, važna, bila je i podrška Glavnog grada, a zatim i Ministarstva ekonomskog razvoja, gdje su aplicirale na konkursu za tehničku pomoć. Kompletan proces prijavljivanja, kako kažu, nije bio komplikovan.

"Sve je bilo jako jednostavno, online, kompletna procedura, od predavanja dokumenata do momenta kada smo obaviještene o tome da smo prošle. Čak je aplikantima, koji su kasnili sa dostavljanjem dokumenata, produžen rok za prijavljivanje."

Momenat kada su saznale da su „prošle“, bio je poseban. Ova veoma značajna podrška, koja je podrazumijevala mogućnost kupovine nove kompjuterske opreme koja je zamijenila onu postojeću-zastarjelu, unaprijedila je njihovo poslovanje omogućivši im jednostavniji, brži i sigurniji rad. 

U međuvremenu su, takođe, kroz tehničku pomoć, kupile i fiskalnu kasu što im je umnogome olakšalo posao i pomoglo da ispune sve tražene uslove zakonski „urednog“ poslovanja.

Sa zadovoljstvom konstatuju da su na ovom svom poslovnom putu nailazile na ljude koji su zaista bili raspoloženi da pomognu. To ih je, kako su nam rekle, dodatno ohrabrivalo da još odlučnije nastave dalje i istraju u svom naumu da kroz adekvatne programe podrške državnih institucija pokrenu sopstveni biznis i ostvare poslovne zamisli.

"Predlažemo svim ljudima koji imaju ideje i preduzetnički duh, naročito ženama, da budu uporne i da se prijavljuju na konkurse."

Slijedi svoje snove, budi i ti dio uspješnih priča!

Slične objave

PreduzetništvoUspješna priča

Studio Mouse - kroz podršku digitalizaciji do boljeg poslovanja

23.05.2022.
PreduzetništvoUspješna priča

Global finance - Podrška znači malim biznisima

23.05.2022.