Portal za podršku malim i srednjim preduzećima

Na mladima svijet ostaje

Objavljeno: 25.05.2022. Izvor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Na mladima svijet ostaje
Sadržaj:
Izazovi mladih preduzetnika
Uloga Portala za podršku malim i srednjim preduzećima

Izazovi mladih preduzetnika

Pogledajmo istini u oči: mladi preduzetnici u Crnoj Gori izloženi su brojnim izazovima sa kojima se sami teško mogu izboriti. Znamo da im nedostaje radno iskustvo, nemaju dovoljno finansijskih mogućnosti za otpočinjanje biznisa, njihovo vrijeme za uspostavljanje poslovnih kontakata je limitirano i teže se snalaze u poslovnom ekosistemu koji nema dovoljno dobro razrađen sistem za podršku njihovim idejama.

Vlada Crne Gore je upoznata i sa problematikom odliva kvalifikovane radne snage, koji u poslednje vrijeme poprima ozbiljne obrise, posebno među mladima. Veliki broj mladih želi da napusti Crnu Goru; mi želimo da pružimo mladim ljudima maksimalnu podršku kroz brojne socio ekonomske programe i politika kako bi ovaj trend zaustavili i preokrenuli u cilju stvaranja društvenog ambijenta koji će osigurati da mladi ljudi ostanu ovdje.

Upravo iz ovih razloga, Vlada Crne Gore posebnu pažnju posvjećuje mladim preduzetnicima koji jesu generator dugoročnog prosperiteta crnogorskog društva. Ministarstvo ekonomskog razvoja je kroz Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2022. godinu uvelo konkretne mjere u cilju podrške preduzetništvu mladih izdašnijom podrškom u odnosu na ostale kategorije.

Uloga Portala za podršku malim i srednjim preduzećima

Portala za podršku malim i srednjim preduzećima predstavlja jedinstvenu kontakt tačku za mikro, mala i srednja preduzeća (Single Access Point for SMEs) i za cilj ima bolju informisanost preduzeća iz cijele Crne Gore o mogućnostima koje Vlada Crne Gore nudi kako bi se povećala uključenost mladih u ekonomske tokove.

Na Portalu možete se informisati o svim programima koje Ministarstvo ekonomskog razvoja pruža mikro, malim i srednjim preduzećima a isti se sprovodi uz kofinansiranje Evropske unije i Vlade Crne Gore a realizuje ga EBRD.

Slične objave

Više oblastiVodiči i informacije

Novi portal za mikro, mala i srednja preduzeća dostupan na biznis.gov.me

16.06.2022.
Vodiči i informacije

Opšti uslovi korišćenja

23.03.2022.