Portal za podršku malim i srednjim preduzećima

O portalu

Objavljeno: 13.05.2022. Izvor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
SME portal
Sadržaj:
SAP portal - Vaš digitalni poslovni savjetnik 
Započnite novi posao
Mogućnosti SAP portala

SAP portal - Vaš digitalni poslovni savjetnik 

Prepoznajući važnost mikro, malih i srednjih preduzeća u kontekstu budućeg razvoja crnogorske privrede i poboljšanja životnog standarda, Ministarstvo ekonomskog razvoja i Evropska banka za obnovu i razvoj uz finansijsku podršku Evropske unije, posvećeno su kreirali jedinstvenu tačku kontakta za mikro, mala i srednja preduzeća SAP Portal (Single Access Point) u cilju unapređenja komunikacije sa svim preduzećima u Crnoj Gori.

U našoj zemlji 99% svih preduzeća čine mikro, mala i srednja preduzeća, što nas dodatno obavezuje da ovom sektoru posvećujemo kontinuiranu pažnju i resurse, i da komunikaciju u vezi svih pitanja koja su značajna za preduzeća sprovodimo kroz inovativne, razumljive i atraktivne sadržaje koji su dostupni u svakom trenutku i uvijek ažurni.

Započnite novi posao

Mikro, mala i srednja preduzeća su pokretač društvenog i ekonomskog razvoja crnogorske ekonomije i zbog toga je neophodno da zajedničkim snagama radimo na jačanju vaše konkurentnosti i inovativnosti.

Ukoliko želite da započnete novi posao, informišete se u vezi sa razvojem postojećeg biznisa ili dobijete odgovor na pitanje na koji način možete ostvariti bolje poslovne rezultate, konsultujte se sa svojim novim digitalnim biznis savjetnikom. 

U svega nekoliko klikova, doći ćete do svih neophodnih informacija o dostupnim programima podrške, razumijevanju regulative i mogućnostima upravljanja i unapređenja sopstvenog biznisa.

Jedan od prvih koraka ka tome je da se skrati vrijeme dobijanja informacija od značaja za vaše poslovanje.

Mogućnosti SAP portala

Dostupnost svih informacija od značaja na jednom mjestu – biznis.gov.me portalu, će olakšati preduzećima poslovanje i pojednostaviti procese dobijanja dostupne finansijske i nefinansijske podrške.

SAP portal  pruža mogućnost informisanja u vezi: 

  • procesa prijave na različite programe finansijske i nefinansijske podrške za MMSP;
  • uslovima koje preduzeća moraju da ispune kako bi mogli da iskoriste različite nacionalne i EU fondove;
  • kontakte komercijalnih i razvojnih banki koje nude povoljne kredite;
  • kontakte za savjetodavnu podršku za mikro, mala i srednja preduzeća;
  • pitanja i nedoumica – od najjednostavnijih koja se odnose na način registracije preduzeća, do složenijih pitanja poput promjena zakona i propisa koja utiču na sektor u kojem obavljate svoju djelatnost, kao i svih raspoloživih podsticajnih mjera.

Želimo da SAP portal bude adresa koja će sadržati odgovore na pitanja od značaja za naše privrednike i posredstvom koje se preduzeća mogu obratiti nadležnim institucijama za sve dodatne informacije, savjete i pomoć.

Slične objave

Više oblastiVodiči i informacije

Novi portal za mikro, mala i srednja preduzeća dostupan na biznis.gov.me

16.06.2022.
Vodiči i informacije

Opšti uslovi korišćenja

23.03.2022.